MACO - usa intrare apartament

Atunci cand iti construiesti un nou apartament sau il renovezi pe cel pe care deja il detii, este important sa iei in calcul cateva elemente esentiale si sa le acorzi importanta deosebita. Printre acestea, un rol esential il joaca usa de la intrare. Ea functioneaza ca element separator intre interiorul locuintei tale si exterior. Astfel, poate sa tina la distanta prezentele nedorite, dar si sa faciliteze accesul in cele mai bune conditii al persoanelor care sunt asteptate in interiorul locuintei.

Exista pe piata mai multe tipuri de usa intrare apartament, in prezent, astfel ca cei interesati de acest domeniu trebuie sa se informeze foarte bine inainte de a alege cea mai buna solutie pentru locuinta lor. Daca te afli in situatia de a dori o usa noua pentru apartament, trebuie sa stii care sunt alternativele disponibile pentru tine. Afla din acest articol ce optiuni ai si de unde poti cumpara usi de calitate.

Ce tipuri de usa de intrare in apartament poti sa gasesti pe piata

Usa de intrare din lemn –  este varianta cea mai veche de usa, insa exista si solutii moderne, care apeleaza la un strat dublu de lemn. La exterior, usile de acest fel au lemn masiv, in vreme ce pe interior se utilizeaza un lemn mai usor sau chiar placaj. Usile cu dublu strat sunt rezistente, izoleaza bine din punct de vedere termic si fonic si ofera si beneficii importante, din punct de vedere estetic.

Usa de intrare din compozit – usa de intrare din compozit este produsa dintr-un material descoperit in ultimii ani. Este vorba despre o combinatie de lemn, fibra din sticla si material plastic. Aceasta combinatie genereaza structuri rezistente, capabile sa ofere izolatie buna, insa care nu fac fata tentativelor de patrundere prin efractie la fel ca alternativele mai rezistente, din material metalic.

Usile metalice – sunt de departe cea mai cautata optiune si cea mai recomandata de catre experti, deoarece garanteaza o rezistenta excelenta in fata tentativelor de patrundere prin efractie. Sunt produse din tabla zincata, din otel si completate la interior cu material izolator. De regula, este vorba despre spuma poliuretanica. 

Caracteristicile principale ale unei usi de intrare in apartament din metal sunt: duritate, rezistenta, capacitate excelenta de izolare termica si fonica, precum si o intretinere usoara, prin curatarea cu carpa sau laveta umeda. Usile din metal au si beneficii de ordin estetic si pot concura cu cele din lemn, daca sunt alese in mod corect.

Este important sa alegi usa in asa fel incat ea sa se potriveasca foarte bine cu stilul decorativ al apartamentului tau, atat pe interior, cat si pe exterior. Ai posibilitatea sa optezi pentru multiple variante de diferite texturi si culori, daca stii de unde sa cumperi usa.

Daca alegerea ta este o varianta metalica pentru usa de intrare in apartament, acceseaza MACO.ro si alege-ti modelul preferat. Tine cont si de aspectul estetic, dar prioritizeaza latura functionala si opteaza pentru o usa robusta, capabila sa iti securizeze apartamentul si sa iti ofere si izolarea termica si fonica de care ai nevoie!