placi marmura

Contrar asteptarilor, placile de marmura prezinta un pret mult mai avantajos decat este asteptat. Astfel, acestea devin o optiune din ce in ce mai utilizata, chiar si in cadrul amenajarilor interioare. In ziua de astazi, nu este deloc surprinzator sa gasesti placi de marmura atat la interiorul, cat si la exteriorul caselor, de exemplu.

Totusi, nu multi sunt cei care stiu despre avantajele placarii cu marmura. Evident, acest material prezinta mai mult decat un aspect placut. Precum orice alt element care poate fi utilizat intr-o amenajare sau renovare, functionalitatea trebuie sa fie la acelasi nivel cu aspectul/stilul.

Sunt durabile si foarte rezistente in timp

Aspectul premium al acestor placi de marmura este insotit de durabilitate si rezistenta la uzura – anume la trafic intens. Astfel, placile pot fi instalate atat pe pereti, cat si la nivelul podelelor, indiferent de tipul de amenajare (fie aceasta interioara sau exterioara).

Durabilitatea este un aspect foarte important, deoarece vei vrea ca placile pe care le instalezi sa fie cel putin la fel de rezistente ca gresia sau faianta. Mai exact, ai nevoie de increderea ca poti scapa ceva pe pardoseala (accidental) fara sa produci daune care ar fi insotite de un cost relativ ridicat asociat reparatiilor.

Sunt foarte usor de instalat si intretinut

La capitolul instalare/montare si mentenanta, placile de marmura sunt destul de similare cu placile de faianta sau gresie. Acestea din urma sunt cele mai cunoscute si utilizate tipuri de placi – este astfel o veste buna pentru tine faptul ca placile de marmura nu sunt foarte deosebite, anume ca nu necesita grija speciala.

Astfel, placile de marmura necesita un tratament adecvat, pe cand curatarea acestora se realizeaza prin simpla spalare cu apa curata si o solutie de curatare. Important este ca apa ramasa pe placi sa fie indepartata dupa spalare.

Sunt un element de decor incredibil de versatil

Dupa cum a fost mentionat, placile de marmura pot fi utilizate in orice tip de amenajare, in orice locatie si in majoritatea conditiilor – exterior si interior. Totodata, acestea pot fi utilizate pentru a placa orice tip de suprafata – de la garduri la poteci, pereti si chiar case.

Desigur, varietatea de texturi si modele in care placile de marmura sunt disponibile este incredibila si un alt motiv din spatele versatilitatii lor.

Care sunt alternativele?

Evident, este ideal sa stii si care sunt alternativele acestor placi de marmura – anume placile din piatra, gresie sau faianta. Fiecare dintre acestea prezinta caracteristici diferite, unice. De exemplu, placile de gresie si faianta portelanate sunt mai dense, fiind astfel recomandate in bai si pe terase.

Mai multe despre tipurile de elemente pe care le poti folosi pentru a-ti amenaja locuinta poti afla de la expertii Delta Studio. Acest birou de arhitectura iti pune totodata la dispozitie un magazin online cu o gama variata de produse de calitate superioara, produse atent selectionate de catre specialisti in amenajarile interioare.

Tot ce trebuie sa faci este sa contactezi Delta Studio si sa programezi o intalnire cu reprezentantii sai – si vei fi cu un pas mai aproape de o amenajare de vis!