[ad_1]

O companie australiană a creat o chifteluță din… esență (a spune CARNE, în acest caz, poate e prea…mult) de… mamut. Concret, produsul ingenious are la bază  celulele celebrei specii (strămoșul efantului!) care a dispărut de pe pământ acum aproximativ 10.000 de ani Proiectul își propune să demonstreze potențialul cărnii crescute din celule, fără sacrificarea animalelor, relatează The Guardian.

 Chifteluța de mamut este creația specialiștilor unei companii australiane care adoptă o abordare diferită a cărnii de cultură.

Trebuie știut, însă, că, almomentul actual, sunt deja zeci de companii care lucrează la înlocuitori care mai de care pentru carnea convențională, cum ar fi carnea de pui, porc și vită.

Compania de care vorbim în cazul de față își propune să amestece și să folosească celule din specii neconvenționale pentru a crea noi tipuri de carne, noi textur și gusturi.

Potrivit sursei citate, compania a investigat deja potențialul a peste 50 de specii, inclusiv alpaca, bivol, crocodil, cangur, păuni și diferite tipuri de pești. Prima carne cultivată care va fi comercializată va fi prepelița japoneză, pe care compania se așteaptă să o distribuie în restaurantele din Singapore anul acesta. „Avem o problemă cu schimbarea comportamentului când vine vorba de consumul de carne”, a spus George Peppou, CEO alcompaniei australiene.

Asta așa, ca să știți ce se mai mănâncă pe ici, pe colo, pe alte meridian și să știți la ce să vă așteptați în vacanțele pe alte meleaguri!

foto: YouTube

Articolul „O portie de chiftelute de mamut, va rog!”! Nu, nu e dintr-un dialog din „Aventuri in epoca de piatra”! E din mileniul nostru! apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]