[ad_1]

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. Structura Centrală, au documentat activitatea infracțională a 3 persoane bănuite de introducerea în țară de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc.

Video: https://youtu.be/dU7cnbdwrLA

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2022, cei trei bănuiți ar fi constituit o grupare specializată în traficul internațional de droguri de mare risc.

Cocaina ar fi fost achiziționată din Germania și Olanda și, ulterior, introdusă pe teritoriul României unde a fost comercializată în cantități mari, de ordinul kilogramelor, unor persoane de încredere ale traficanților.

Astfel, una dintre persoanele bănuite ar fi avut rolul de a pune la dispoziția grupării mijloacele financiare necesare derulării activității infracționale, o alta a fost cea care ar fi negociat cumpărarea drogurilor de la grupările infracționale din afara României și cea de-a treia s-ar fi ocupat de organizarea transporturilor către țară.

Pe parcursul urmăririi penale au fost documentate două transporturi:

1. La data de 23 februarie a.c., unul dintre bănuiți ar fi asigurat transportul cocainei din Germania în România, drogurile fiind introduse în țară pe cale rutieră. Cocaina ar fi fost preluată, după ce ar fi ajuns în municipiul București, de bănuitul care ar fi asigurat finanțarea activității.

Ulterior, parte din acestea (respectiv aproximativ 500 de grame) ar fi fost predate celei de-a treia persoane, în vederea comercializării.

Drogurile au fost descoperite la data de 24 februarie 2023 de polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Poliția Sectorului 4, Secția 16 Poliție, în urma controlului autoturismului condus de persoana bănuită.

Totodată, asupra acesteia au fost descoperite și 8 comprimate de ecstasy.

În plus, în urma percheziției domiciliare, din data de 25 februarie a.c., a fost descoperită cantitatea de aproximativ 1,8 kilograme de cocaină.

2. La data de 28 februarie a.c., au fost descoperite aproximativ 2 kilograme de cocaină, care ar fi intrat pe teritoriul național, pe cale rutieră, drogurile fiind destinate aceleiași grupări.

În total, au fost indisponibilizate aproximativ 4,3 kilograme de cocaină.

În cauză, au mai fost indisponibilizate și 5 autoturisme, dintre care 3 de lux și un autoturism folosit pentru transportul drogurilor de mare risc.

Astfel, la data de 25 februarie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor 3 persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de introducerea în țară de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc.

Tribunalul București a admis propunerea de arestare a celor 3 bănuiți, pentru 30 de zile, până la data de 26 martie 2023.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.- Structura Centrală.

Precizare: Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Articolul                          Cercetati pentru introducerea in tara a unor cantitati de DROGURI DE MARE RISC si TRAFIC DE DROGURI DE MARE RISC                          apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]