[ad_1]

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a primit-o, la Palatul Victoria, pe doamna Kathleen Ann Kavalec (foto), ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București.

Premierul României a subliniat importanța reprezentării SUA la nivel de ambasador în țara noastră și a abordat temele majore ale relației bilaterale de Parteneriat Strategic. Prim-ministrul a mulțumit pentru decizia Statelor Unite de creștere a prezenței militare în România și pentru susținerea și preocuparea pentru securitatea Mării Negre, manifestate la nivelul Congresului, Departamentului de Stat și NATO. Kavalec a trecut în revistă preocupările majore pentru securitatea regională, în condițiile războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina și încercărilor de destabilizare a Republicii Moldova. Oficialul american a transmis toată aprecierea pentru rolul asumat de România în asistența multi-dimensională acordată celor două state.

Proiectele economice privind investițiile în grupurile 3 și 4 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă și cele privind Reactoarele Modulare Mici – SMR sunt de primă importanță pentru ambele părți, contribuind la consolidarea securității energetice în regiune.

Noul ambasador american în România a transmis aprecieri pentru implicarea personală a premierului Nicolae-Ionel Ciucă în combaterea traficului de ființe umane, continuarea progreselor reprezentând un argument puternic pentru accederea țării noastre în Programul Visa Waver.

Articolul Proiectele energetice de la Cernavoda, prioritare in relatiile economice Romania-SUA apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]