Implanturile dentare sunt o modalitate excelentă de a înlocui un dinte lipsă, dar când este necesar să vă puneți unul? Implanturile dentare sunt o soluție permanentă, puternică și durabilă pentru dinții lipsă, motiv pentru care devin din ce în ce mai populare. Acestea reprezintă o opțiune excelentă atunci când vine vorba de restaurarea aspectului zâmbetului, precum și a funcției dinților dumneavoastră. Este important să înțelegeți factorii implicați în determinarea momentului în care este necesar să vă puneți un implant dentar. Acești factori includ sănătatea celorlalți dinți, sănătatea gingiilor din jur, starea generală a osului maxilar și costul procedurii. Știind când este necesar să obțineți un implant dentar vă poate ajuta să luați o decizie informată și să obțineți cele mai bune rezultate.

Ce este un implant dentar?

Un implant dentar este un stâlp de titan care este plasat chirurgical în osul maxilarului. Acest stâlp servește drept ancoră pentru a atașa un dinte sau dinți de înlocuire și oferă o soluție de lungă durată pentru pierderea dinților. Implanturile dentare pot fi folosite pentru a înlocui un singur dinte, mai mulți dinți sau chiar un întreg rând de dinți.

Factori care determină când este necesar un implant dentar

– Dacă aveți dinți sănătoși și în stare bună, este posibil să puteți folosi acei dinți pentru a ancora un implant dentar. Deși, este important de reținut că rezistența celorlalți dinți va fi compromisă de stresul suplimentar al implantului. Rezistența unui implant este mult mai mare decât cea a unui dinte natural.

– Dacă aveți o boală gingivală, gingiile dumneavoastră pot fi prea slabe pentru a susține un implant. Dacă aveți o boală a gingiilor și aveți nevoie de un implant dentar, este posibil să trebuiască să vă supuneți unei proceduri pentru a vă trata gingiile pentru a le face suficient de sănătoase pentru a susține un implant dentar.

– Dacă aveți un os maxilar foarte poros, este posibil ca un implant să nu fie o opțiune bună pentru dumneavoastră. Dacă osul maxilarului este foarte slab, este posibil ca acesta să nu poată susține un implant, chiar dacă un tratament pentru boala gingivală are succes.

Sănătatea gingiilor

Dacă aveți o boală a gingiilor, gingiile dvs. pot fi prea slabe pentru a susține un implant. Dacă aveți o boală a gingiilor și aveți nevoie de un implant dentar, este posibil să trebuiască să vă tratați gingiile cu o combinație de antibiotice și ape de gură înainte ca acestea să fie suficient de sănătoase pentru a susține implantul.

Dacă aveți o boală a gingiilor și aveți nevoie de un implant dentar, trebuie să vă asigurați că vă tratați cât mai curând posibil. În caz contrar, este posibil ca gingiile dvs. să fie prea slabe pentru a susține implantul dentar odată ce tratamentul s-a încheiat. Dacă aveți o boală a gingiilor și aveți nevoie de un implant dentar, trebuie să vă asigurați că îl tratați cât mai curând posibil.

Starea osului maxilarului

Dacă aveți un os maxilar foarte poros, este posibil ca un implant să nu fie o opțiune bună pentru dumneavoastră. Dacă osul maxilarului este foarte slab, este posibil să nu poată susține un implant, chiar dacă un tratament pentru boala gingivală are succes. Dacă osul maxilarului este prea slab, este posibil să doriți să luați în considerare alte opțiuni pentru înlocuirea dinților lipsă. Dacă osul maxilarului este prea slab pentru a susține un implant, este posibil să doriți să luați în considerare alte opțiuni pentru înlocuirea dinților lipsă.

Aveți o problemă dentară și nu știți cum să o rezolvați? Implanturile dentare sunt soluția perfectă. La cabinetul stomatologic Cris Smile Studio din sector 5, ne concentrăm pe furnizarea de servicii stomatologice de calitate pacienților noștri.

Colegiul Medicilor Dentiști din România recunoaște importanța implanturilor dentare în îmbunătățirea sănătății dentare și calității vieții pacienților. La Cris Smile Studio, ne angajăm să respectăm aceleași standarde ridicate și să oferim servicii stomatologice de top.

Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la durere sau să evitați să zâmbiți. Programați o consultație gratuită la Cris Smile Studio astăzi și începeți călătoria către un zâmbet sănătos și strălucitor. Vă vom trata cu atenție și empatie în fiecare etapă a procesului de implant dentar.

office@cris-smile.ro

021.9177 – 0723.918.404

Str. Malcoci, nr.2, Bl. 36, sc.B, parter, Ap.59, Sector 5, Bucuresti