Grădina reprezintă, în general, unul dintre cele mai importante elemente când vine vorba de amenajarea unei case care să se simtă cu adevărat ca o „acasă”. Atunci când ne mutăm la casă, vrem să avem suficient spațiu înăuntru astfel încât să ne simțim confortabil, însă marele avantaj pe care îl oferă o casă este spațiul în aer liber în care putem să ne petrecem timpul liber.

Cu toții ne gândim că o grădină frumoasă poate să facă toată diferența din lume. Este locul în care poți să te relaxezi singur citind o carte interesantă, poți lua masa cu familia sau poți chiar organiza grătare și petreceri cu prietenii și cei apropiați în general.

Tocmai de aceea, o grădină amenajată corespunzător este ceva absolut necesar pentru oricine locuiește la casă și vrea să profite de acest mare avantaj. Ar fi și păcat să fie altfel. 

Poate că te gândești că este destul de complicat să amenajezi o grădină așa cum îți dorești, însă dincolo de gusturile personale care variază de la persoană la persoană, există trei elemente cheie de care ar trebui să țină cont toată lumea care vrea o grădină frumoasă. Citește în continuare ca să afli despre ce e vorba.

De ce ar trebui să ții cont când îți aranjez propria grădină

  1. Trebuie să ai gazon

Există surprinzător de multe persoane care aleg varianta mai ușoară și își pun fie beton direct, fie merg pe varianta gazonului artificial. Este într-adevăr mai convenabil așa dacă nu vrei să depui efort pentru întreținerea grădinii, însă la finalul zilei un gazon natural va face diferența. La nivel de aspect faptul că e natural va fi esențial, iar iarba adevărată are un miros aparte care nu poate fi înlocuit de nimic. Sigur că va fi mai greu de întreținut, însă cu puțină documentare vei vedea că misiunea ta va deveni din ce în ce mai ușoară pe măsură ce trece timpul.

  1. Folosește piatră decorativă

Piatra spartă decorativă se completează perfect cu gazonul natural despre care s-a scris mai sus. Vei observa că vei avea nevoie să umpli anumite locuri din grădină cu ceva, acolo unde nu vei pune gazon, iar piatra este cea mai bună variantă. Cea mai bună variantă este piatră albastru-cenușiu de 1-2 cm de la Rotanis.ro pe care o poți pune oriunde dorești tu și îți va face viața mai ușoară.

  1. Amenajarea unei terase

Acum că ai aranjat totul în grădină, cel mai important este să ai un loc în care să te poți aduna cu lumea. Este vorba de o masă și scaune, dar și de un grătare. Aici este recomandat să faci o investiție serioasă pentru că asta îți va aduce durabilitate și nu va trebui să le schimbi des. Gândește-te și la felul în care se potrivesc aceste elemente cu restul grădinii dar și cu exteriorul casei pentru ca la final să îți iasă o estetică plăcută ochiului.

Așadar iată de ce ar trebui să ții cont când vine vorba de amenajarea grădinii tale.

sursa foto: unsplash.com