Dressingul este un spațiu destinat depozitării pieselor vestimentare și articolelor de încălțăminte. Rolul pe care îl prezintă este esențial în definitivarea unui spațiu armonios. Majoritatea optează pentru dressing în dormitor, tocmai pentru a-și definitiva cu ușurință ținutele. Totuși, devine destul de greu să derulezi etapele de amenajare, însă există câteva aspecte care te vor ajuta să ajungi rapid la rezultatele dorite:
- Primul lucru pe care trebuie să-l faci înainte de a începe amenajarea propriu-zisă este să analizezi spațiul avut la dispoziție. Notează măsurătorile pentru a evita din start eventualele probleme. De obicei, dressingul se integrează într-o cameră separată, însă, dacă dispui de un perete suficient de lung, te poți folosi de avantajele pe care le oferă. Astfel, nu vei dezechilibra specificațiile pe care le oferă un proiect casă mică. Adaugă rafturi și sertare multifuncționale și ușor accesibile, pentru un plus de funcționalitate.
- Mai apoi, trebuie să te gândești la nevoile tale sau ale persoanelor care se vor bucura de beneficiile dressingului. În cazul în care dressingul va fi amenajat într-un dormitor matrimonial e recomandat să organizezi cu atenție toate detaliile. Delimitează zonele și mizează pe importanța organizării. Aranjează hainele în funcție de categoriile în care se încadrează. Dacă spațiul îți permite, creează locuri speciale pentru ținutele elegante, office și pentru cele din colecția streetstyle. Poți, de asemenea, să mizezi pe două categorii principale: haine potrivite sezonului rece și îmbrăcăminte ideală pentru primăvară și vară.
- Adaugă o pată de culoare întregului design. La fel ca dormitorul, dressingul trebuie să te reprezinte în totalitate. Fă alegeri personalizate în materie de design, indiferent că deții un proiect casă cu mansardă 3 dormitoare sau unul simplu, cu un singur dormitor. Lasă-ți creativitatea să lucreze și nu ezita să faci alegeri extravagante, ieșite din comun. Adaugă obiecte decorative handmade și tablouri abstracte. Integrează, de asemenea, vaze cu flori, pentru a spori intimitatea locului și a-i conferi o notă fresh.
- Nu uita de importanța definitivării unui ambient confortabil. Dressingul este o variantă foarte practică. Te va ajuta să eficientizezi timpul alocat pregătirii și să te bucuri de mai mult loc pentru a depozita lucrurile personale. Fix lângă dressing poți adăuga o canapea pufoasă asortată cu perne colorate. Dacă ai suficient spațiu, amplasarea unei măsuțe de machiaj devine o alegere inspirată.
- Setează lumina potrivită. Adaugă obiectele de iluminare adecvate, capabile să definitiveze un ambient cald, în stil cozy. Nu uita de oglinzi. Vei avea nevoie de asemenea accesorii pentru a căpăta o perspectivă detaliată asupra ținutelor probate. Printre cele mai recomandate variante se numără cele de mari dimensiuni, care se pot așeza atât pe perete, cât și pe ușile dressingului.
Vrei să creezi un dressing în dormitor, dar nu știi exact cum să definitivezi varianta ideală stilului tău și caracteristicilor pe care le prezintă spațiul? Ei bine, sfaturile de mai sus te vor ajuta în mod sigur să obții rezultatele dorite. Dacă acorzi o atenție deosebită fiecărui detaliu nu ai cum să dai greș.
Optează pentru soluții practice și bucură-te de avantajele numeroase pe care le prezintă!