[ad_1]

Primăria Municipiului București organizează marți, 22 noiembrie 2022, începând cu ora 12.00, o întâlnire de dezbatere publică pe marginea mai multor proiecte de hotărâre, la sediul ARCUB din strada Lipscani nr. 84 – 90.

Proiectele care vor fi  dezbătute în cadrul întâlnirii sunt următoarele:

– Proiect de hotărâre privind  modificarea HCGMB nr.371/2019 privind ridicarea, transportul, depozitarea și eliberarea vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice care fac parte din rețeaua principală de străzi a municipiului București

– Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea HCGMB nr. 517/2019 privind aprobarea tarifelor de exploatare a parcajelor publice de utilitate generală din Municipiului București

– Proiect de hotărâre privind utilizarea gratuită a parcărilor publice de utilitate generală de pe teritoriul municipiului București de către autoturismele cu emisii zero (0) de carbon – CO2 înmatriculate în municipiul București, precum si de abrogare a HCGMB nr. 140 din data de 26.05.2016 privind utilizarea gratuită a parcărilor publice de utilitate generală de pe teritoriul municipiului București de către autoturisme hibrid și cele electrice înmatriculare în municipiul București, precum și aprobarea modelului de vignetei de identificare

– Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr.305 din data de 31.10.2016 privind asigurarea accesului gratuit al jurnaliștilor la programele/proiectele intituțiilor/serviciilor publice de cultură de interes local din subordinea Consiliului General al Municipiului București, precum și utilizarea gratuită de către aceștia a parcărilor publice de utilitate generală de pe teritoriul Municipiului București, precum și a parcărilor aferente instituțiilor/serviciilor publice de cultură de interes local din subordinea Consiliului General al Municipiului București

Autoritățile anunță că precizarea că dezbaterea publică se va transmite și online, prin intermediul platformei de videoconferință WebEx

Primul proiect de hotărâre propune modificarea HCGMB nr.371/2019 privind ridicarea, transportul, depozitarea și eliberarea vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice care fac parte din rețeaua principală de străzi a municipiului București, în sensul extinderii competenței de dispunere a măsurii tehnico- administrative de ridicare a autovehiculelor staționate neregulamentar, în condițiile anexei hotărârii, pentru operatorul serviciului public de administrare a parcajelor aparținând domeniului public sau privat al Municipiului București.

Prin cel de-al doilea proiect de hotărâre se propune modificarea și completarea HCGMB nr. 517/2019 privind aprobarea tarifelor de exploatare a parcajelor publice de utilitate generală din Municipiului București.

Următorul proiect de hotărâre propune utilizarea gratuită a parcărilor publice de utilitate generală de pe teritoriul municipiului București de către autoturismele cu emisii zero (0) de carbon – CO2 înmatriculate în municipiul București, precum si de abrogare a HCGMB nr. 140 din data de 26.05.2016 privind utilizarea gratuită a parcărilor publice de utilitate generală de pe teritoriul municipiului București de către autoturisme hibrid și cele electrice înmatriculare în municipiul București, precum și aprobarea modelului de vignetei de identificare.

Prin cel din urmă proiect de hotărâre se propune modificarea și completarea Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr.305 din data de 31.10.2016 privind asigurarea accesului gratuit al jurnaliștilor la programele/proiectele intituțiilor/serviciilor publice de cultură de interes local din subordinea Consiliului General al Municipiului București, precum și utilizarea gratuită de către aceștia a parcărilor publice de utilitate generală de pe teritoriul Municipiului București, precum și a parcărilor aferent instituțiilor/serviciilor publice de cultură de interes local din subordinea Consiliului General al Municipiului București.

În acest sens, persoanele interesate să participe, fie prin prezență fizică, fie prin intermediul platformei online, sunt rugate să se înscrie până la data de 21.11.2022, ora 12.00, menționând în mod expres că doresc să ia cuvântul la dezbatere prin una din cele două modalități de participare, comunicându-ne în acest sens numele și  prenumele, iar cei care doresc să ia cuvântul la dezbatere în sistem online vor comunica, în plus, numărul de telefon și adresa de e-mail la care să primească invitația de participare.

Documentaţiile proiectelor pot fi consultate accesând următorul link:

https://www3.pmb.ro/institutii/cgmb/dezb_publica/proiecte ;

ATENȚIE: Propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectele de acte normative supuse procedurii de transparenţă decizională se mai pot depune până la data de 22.11.2022:

– ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail: relatiipublice@pmb.ro/ proiecte.supuse.dezbaterii.publice@pmb.ro ;

– prin poştă pe adresa P.M.B. – B-dul Regina Elisabeta nr. 47, sector 5 – Directia Asistenţă Tehnică şi Juridică;

– la Registratura P.M.B. (C.I.D.R.C.), la adresa B-dul Regina Elisabeta, nr. 42, sector 5, în zilele de luni, marţi, joi și vineri între orele 08.30-16.30, și în ziua de miercuri, în intervalul orar 8.30-18.30.

Materialele transmise vor purta mențiunea titlului proiectului pentru care faceți propunerea sau recomandarea.

Nepreluarea recomandărilor formulate și înaintate în scris va fi justificată în scris.

Pentru informații suplimentare, sunt disponibile următoarele date de contact:

Telefon: 0213055500 interior 3021, 3022;

E-mail: proiecte.supuse.dezbaterii.publice@pmb.ro, persoană de contact Andreea Voicilă.

Articolul Dezbatere publica organizata de primaria capitalei: ca subiecte- mai multe proiecte de hotarare apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]