Când vrei, POȚI! Și… POȚI FACE CEVA EXTRAORDINAR pentru comunitate! Primarul comunei sibiene Șelimbăr, Marius Grecu propune la ședința de consiliu local din această lună un proiect de lege prin care se solicită aproximativ 30 de milioane de euro, fonduri europene, pe un proiect de amenajare a lacurilor de la Șopa.

Prin proiectul de hotărâre privind ”Construire Ansamblu Lacul Șopa, amenajări exterioare, peisagistice, spații cercetare piscicolă, cazare și utilități de pescuit sportiv”, se solicită bani prin programul Horizon Europe derulat prin intermediul Comisiei Europene.

”Obiectivul proiectului reprezintă realizarea unui complex de destinație turistică și de agrement cu specific pisciol având atât o zonă de cercetare piscicolă, cât și o componentă comercială dotat cu construcții, echipamente și infrastructură de ultimă generație, care se conformează cu cadrul legal al reglementărilor naționale și europene vizând protecția mediului și scăderea emisiilor de carbon”, se arată în referatul de aprobare.

Totodată, se are în vedere crearea unei structuri de cercetare piscicolă cu pescuit sportiv, locuri de joacă, locuri de cazare, un salon de evenimente, un centru ecvestru și un parc tematic cu tiroliană, pe lângă alți 3 kilometri de piste de biciclete.

”Este un proiect pe care îl avem în vedere de mai mult timp, iar acum am găsit sursa de finanțare, bani europeni, și sperăm să fie acceptat. Zona Șopa ar putea deveni un punct important pentru turismul sibian și ar fi un loc perfect de petrecere a timpului liber pentru familii, indiferent de pasiuni”, spune primarul Șelimbărului, Marius Grecu.

Pescuitul sportiv ar urma să fie practicat pe unul din cele trei lacuri, celelalte două urmând a fi amenajate pentru schi nautic și înot. Tot aici ar urma să fie amenajate tobogane și mai multe zone pentru plajă.