Noutăți din Programul Național de Restaurare PNRR: de această dată despre Casa Macca din București, sediul Institutului de Arheologie „Vasile Pârvan”.

Inclusă în 2020 în Programul Naţional de Restaurare (gestionat de Institutul Naţional al Patrimoniului), casa Macca nu încetează să surprindă prin descoperirile recente în cadrul realizării Proiectului de conservare-restaurare şi valorificare a colecţiilor Muzeului Naţional de Antichităţi – Casa Macca.

 Aflăm de la Institutul Național al Patrimoniului că cercetările au dus la dezvăluirea unor picturi de un mare rafinament, necunoscute până acum – demonstrând, încă o dată, importanța realizării unei documentații amănunțite care să stea la baza unei restaurări de calitate.

Oana Zaharia, Managerul interimar al Institutului Naţional al Patrimoniului, alături de Directorul General Adjunct, ing. Luana Floricică au întreprins recent o vizită de lucru pe şantierul de restaurare coordonat de S.C. Duct S.R.L (în calitate de lider de asociere).

„Mă voi implica direct în urmărirea în detaliu a tuturor şantierelor de restaurare incluse în Programul Naţional de Restaurare, una dintre atribuţiile principale ale Institutului Naţional al Patrimoniului. Ambele programe gestionate de Institut, Programul Naţional de Restaurare şi Programul finanţat din Timbrul Monumentelor Istorice, contribuie la punerea în siguranţă, restaurarea şi punerea în valoare a monumentelor istorice” a declarat Managerul interimar INP.

***

TREBUIE LUAT ÎN SEAMĂ: Casa Macca, monument istoric de grupă valorică B, cod B-II-m-B-18440, ridicată de cuplul Elena şi Petre Macca între anii 1891-1900, sub semnătura arhitectului John-Elisee Berthet este introdusă în Planul Naţional de Restaurare, gestionat de Institutul Naţional al Patrimoniului. Clădirea a fost lăsată prin testament Ministerului instrucţiei, în posesia căruia a intrat în anul 1912. În timpul guvernului Nicolae Iorga, clădirea a devenit sediul Muzeului Naţional de Antichităţi, iar din 1 iulie 1956 a Institutului de Arheologie (redenumit din 1992 Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan”).

Vă invităm să urmăriți în continuare noutățile din programele de restaurare gestionate de INP, la adresa: https://patrimoniu.ro/restaurare/anunturi