Aici: Clădirea fostului magazin „Old England”, acum Muzeul Instrumentelor Muzicale, rue Montagne de la Cour 2, Bruxelles. Arhitect: Paul Saintenoy (1899).

Cartierul Regal al Artelor din Bruxelles(supranumit „orașul celor 110 muzee”) cuprinde în buchetul său de excepționale valori, principalele instituții culturale ale orașului. Așa cum, în ”Orașul de Jos”, Grand Place își prezintă ansamblul său de construcții ”dantelate” ce datează din sec. al XVII-lea, la fel și ”Orașul de Sus” se mândrește cu Place Royale (cu o perspectivă superbă asupra orașului) și Place du Palais, cea aflată între Palais Reyale și Parc de Bruxelles. Acesta din urmă, amenajat în stil francez de arhitectul Guimard, este o oaza de liniște și relaxare în centrul orașului.

Legătura între cele două orașe, de sus și de jos, o face Monts des Arts, un veritabil cartier al muzeelor. Aici se află Muzeul de Arte Frumoase (BOZAR), Muzeul Magritte, Muzeul Meunier, MIM-Muzeul Instrumentelor Muzicale.

Întreg ansamblul se află foarte aproape de Gara Centrală, deservit de stația de metrou ”Park”, liniile 1 și 5 ale metroului.

Colecția Muzeului Instrumentelor Muzicale cuprinde aproximativ 8 mii de exponate. Ele sunt etalate pe patru etaje ale maiestuoasei și fermecătoarei clădiri.

Foto: The world Art Nouveau/Facebook