Autoritățile bihorene informează că, în acest moment, dintre cele aflate în construcție, bazinul didactic de înot de la Nucet este cel mai avansat proiect din cele șase care mai sunt în execuție. Lucrările au ajuns la un stadiu fizic de 90%.

În Nucet s-a finalizat montarea aparatelor în grupurile sanitare, iar acum se lucrează la montarea rigolelor din jurul piscinei. Lucrările sunt aproape de final și la complexul din Valea lui Mihai, unde stadiul a ajuns la 85%. Aici s-a finalizat pregătirea pereților interiori pentru aplicarea vopselei decorative și lavabile și se montează sistemele de ventilație.

În ceea ce privește celelalte bazine didactice de înot, stadiul lucrărilor este următorul:

  • Bazin didactic de înot în Marghita: 71%;
  • Bazin didactic de înot în Beiuș: 69%;
  • Bazin didactic de înot în Ștei: 65%;
  • Bazin didactic de înot în Salonta: 65%.

Bazinul didactic de înot din Săcueni a fost finalizat și predat în administrarea primăriei. Recepția a avut loc anul trecut, în 19 martie.

Oamenii ăștia știu ce vor! și… vor BINELE generației tinere! Orașele Săcueni, Beiuș, Ștei, Marghita, Salonta și Valea lui Mihai vor avea câte un complex cu două bazine de înot didactice, de dimensiuni 25×12.5 m, respectiv 6×12.5 m, cu grupuri sanitare, vestiare și tribune. În Nucet va fi construit un singur bazin, de tip semi-olimpic, cu dimensiunea 25 m x 12,5 m. Bugetul alocat pentru întreaga investiție este de 35,7 milioane de lei. Cu excepția orașului Salonta, unde constructorul este SC Davinci SRL, în celelalte localități este responsabilă de lucrări firma Costa Voc Impex SRL. 

Consiliul Județean Bihor, prin Asociația de Dezvoltare Durabilă Bihor, gestionează programul de realizare a bazinelor didactice, al căror scop este acela de îmbunătăţire a stării de sănătate şi de dezvoltare a abilităţilor fizice ale locuitorilor din oraşele şi municipiile judeţului.

IMPORTANT: Bazinele didactice de înot vor fi destinate școlilor pentru inițierea elevilor, iar după orele de înot acestea pot fi deschise şi pentru agrement. Specialiștii în sănătate recomandă pentru prevenția obezității practicarea a minimum 150 de minute de efort fizic moderat/săptămână. Dintre activitățile sportive recomandate, înotul aduce beneficii multiple atât pentru prevenția obezității, cât și pentru dezvoltarea musculoscheletică armonioasă, prevenția bolilor cardiovasculare și a diabetului, prevenția și tratamentul bolilor osteoarticulare. De asemenea, includerea programelor didactice de înot în activitatea copiilor a determinat reducerea incidenței înecului.