Termenul mediu de emitere, de către Consiliul Județean Sălaj, a autorizațiilor de construire a fost, în 2021, de 9,88 zile calendaristice, reprezentând o treime din termenul legal de 30 de zile. În plus, 75% din totalul acestor documente s-au emis în cel mult 15 zile calendaristice.

Proiectele urbanistice autorizate de CJ Sălaj au avut o valoare totală de 9,4 milioane de euro.

Potrivit autorităților sălăjene, anul trecut, la nivelul instituției au fost eliberate 354 de avize ale structurii de specialitate în vederea emiterii de către primăriile din județ a certificatelor de urbanism (în creștere cu 26,42% față de 2020), și 124 de avize care au stat la baza emiterii de către primării a autorizațiilor de construire (în scădere cu 26,62% față de 2020).

„Pentru a fi performantă, o administrație publică trebuie să fie orientată spre cetățean, spre asigurarea de servicii moderne și de calitate. Reducerea timpilor de emitere a documentațiilor de urbanism joacă un rol esențial în eficientizarea relației cu cetățenii. Prin specialiștii Direcției Arhitect Șef venim în ajutorul solicitanților prin soluționare promptă a cererilor de eliberarea acestor acte. Termenul mediu pe care l-am întregistrat anul trecut a fost printre cele mai scurte din țară, lucru care ne bucură și ne confirmă că suntem pe drumul cel bun în atingerea obiectivelor noastre”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj.