Se pregătește Conferința CoolNouveau – „Planificarea urbana in Europa la inceputul secolului XX” – call for abstracts.

Evenimnetul, unul de anvergură, va avea loc la Bratislava, Slovacia, pe data de 21 iunie 2022. Aceasta se desfășoară în cadrul proiectului ARTNOUVEAU 2 – Strengthening the cultural identity of the Danube region by building on common heritage of ART NOUVEAU și este organizată de Universitatea Tehnică din Bratislava – Facultatea de Arhitectură și Design, partener al proiectului.

Tema conferinței este planificarea urbană de la începutul secolului XX și managementul durabil al spațiilor urbane istorice. În cadrul conferinței vor fi prezentate cele mai recente cercetări în domeniu, cu accent pe proiecte realizate în orașe din țările din regiunea Dunării.

Inițiatorii evenimentului transmit: „Consolidăm identitatea culturală a regiunii Dunării pornind de la moştenirea comună a patrimoniului Art Nouveau”.

Proiectul ARTNOUVEAU2 este derulat de către Municipalitatea Oradea (lider de proiect), în parteneriat cu: Institutul Naţional al Patrimoniului (România); Muzeul Artelor Aplicate, Budapesta (Ungaria); MAK – Muzeul Artelor Aplicate, Viena (Austria); MUO – Muzeul de Arte şi Meşteşuguri, Zagreb (Croaţia); Universitatea Tehnică din Bratislava (Slovacia), Institutul pentru Protejarea Monumentelor Culturale, Belgrad (Serbia), Universitatea „Kodolányi János”, Budapesta (Ungaria) și Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice din județul Bihor (România). Proiectul se derulează în perioada iulie 2020 – decembrie 2022 și este cofinanţat din Fondurile Uniunii Europene (ERDF, IPA II).

Găsiți mai multe detalii la: https://coolnouveau.sk/en/art-nouveau-conference/