Ferești cu povești. Stiluri, arcuiri, simboluri… ferești ce „dau ghiers” Frumosului, într-un oraș care a cucerit lumea tocmai prin amprenta unui peisaj urban ce transpune povești la fiece pas…  

 

Întregul oraș a fost declarat în 1979 patrimoniu al umanității de către UNESCO.

Veneția este principalul oraș al regiunii Veneto și al Italiei nord-orientale. Veneția este capitala provinciei cu același nume și număra 264.534 locuitori.

Republica Veneția, cea mai mare putere navală a Europei timp de 800 de ani, a fost și este cunoscută și sub următoarele nume: „Republica Sfântului Marcu” (La Repubblica di San Marco), „Republica Leului” (La Repubblica del Leone), „Prealuminata” (Serenissima) etc. 

Așezată la granița culturală cu Imperiul Bizantin, Veneția și-a dezvoltat un puternic spirit de independență care a dus la formarea unui oraș-stat. 

Însecolul al XVIII-lea, Veneția era printre orașele cele mai rafinate din Europa, cu o mare influență în domeniul artelor, arhitecturii și al literaturii acelei perioade. 

Demn de știut, minunatul oraș are  118 insule, 354 poduri și… 124 de biserici de la stilul romanic (biserica San Zaccaria) până la baroc.

 

Foto: Venice, Italia/Facebook