„Până la realizarea minunatului și ambițiosului proiect pentru ”regenerare urbană și de reamenajare a zonei Pieței Matache, cu spații comerciale moderne la parter cu galerii acoperite și ateliere meșteșugărești, parcare subterană la standarde europene, iar la etaj o zonă pentru relaxare, o locație pentru mici concerte, cinema în aer liber, cafenele, baruri și terase, etc etc etc” poate onor administrația din Banu Manta își îndreapă atenția și privirea la o clădire aflată la o aruncătură de băț de acest proiect.

Este vorba de imobilul de pe strada Popa Tatu nr. 85, construit între anii 1875 – 1880 și în care a locuit Liviu Rebreanu la începutul anilor ’30.

Clădirea este în ”curtea” primăriei Bucureștiului și ar fi trebuit să intre în programul de reabilitare, conform HCGMB Nr. 328 din 14.06.2018.

Din punct de vedere legal nu mai există niciun contract de închiriere încă din 2009, totuși sunt destui oameni care locuiesc și acum aici în condiții insalubre și periculoase.

Am îndrăznit să scriu aceste rânduri pentru văzând încă de anul trecut că doamna trece cu eleganță și nepăsare suverană peste micile și banalele obiective nerealizate din sectorul nostru, fiind preocupată totuși de a prelua unele imobile care se află în administrarea primăriei Capitalei, mă gândesc că această clădire este pe măsura năzuințelor dumneaei care sunt dincolo de orizontul limitat al sectorului nostru și astfel ar avea ocazia să facă cele necesare pentru a o salva”.

Un mesaj postat în mediul online de un bucureștean iubitor de istorie și București, dl Cristian Bulfon.

 Un mesaj care sperăm să ajungă la urechile autorităților. Merită ! și MERITĂ să fie LUAT ÎN SEAMĂ!

foto: Cristian Bulfon