„Am intrat în linie dreaptă cu realizarea Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav, cel mai important proiect de investiţii din întreaga existenţă a Consiliului Judeţean Braşov.

Aeroportul este obiectivul numărul 1 implementat în judeţul nostru după anul 1989, atât din punctul de vedere al costurilor implicate, cât şi, mai ales, sub aspectul importanţei sale ca „motor” de dezvoltare şi creştere economică a Braşovului şi a judeţelor învecinate. Mai mult decât atât, este o investiție de importanța națională, ce dă substanță afirmației că Brașovul este județul marilor proiecte.

Ne mândrim că implementăm un proiect grandios pe care judeţul nostru şi noi toți, locuitorii săi, îl merităm şi îl aşteptăm de zeci de ani, cu atât mai mult cu cât investiţiile pe care le implică sunt finanţate în cea mai mare măsură din bugetul propriu al Consiliului Judeţean, instituție care a demonstrat că are capacitatea de a gestiona eficient un proiect de o asemenea anvergură.

Am executat lucrări în valoare de 311.102.500 lei. Din suma aceasta, 105.000.000 de lei au provenit din alocările guvernamentale de care am beneficiat în anii 2020 şi 2021, iar 27.000.000 de lei am utilizat dintr-un credit bancar. Diferenţa de sumă – adică mai mult de jumătate din totalul investiţiilor – a fost acoperită din bugetul Consiliului Județean.

În pofida tuturor piedicilor, neseriozității unor prestatori și temporizărilor procedurale, noi am dovedit că se poate și că deviza liberală ”Prin noi înșine!” are, la Brașov, deplină acoperire în fapte! Am dovedit că la nivelul Consiliului Judeţean Braşov avem nu doar forța financiară, competența de a parcurge în mod corect și în cel mai scurt timp posibil etapele procedurale și chibzuința de a lua cele mai bune decizii, ci şi o echipă de specialişti care ştiu să gestioneze toate aspectele extrem de complexe care ţin de implementarea infrastructurii necesare funcţionalizării Aeroportului.

Vreau, încă o dată, să mulțumesc tuturor celor care au lucrat alături de mine pentru materializarea acestui proiect și să îi asigur de recunoștința și respectul meu!

Construim primul aeroport din România realizat de la zero în ultimii 50 de ani, dotat cu cele mai moderne servicii de navigaţie aeriană existente în ţara noastră.

Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav va fi deschizător de drumuri la nivelul aeroporturilor româneşti, urmând să beneficieze de dirijarea traficului aerian asigurată de la Arad prin intermediului soluţiei de turn virtual. Visul de decenii al nostru, al brașovenilor, este foarte aproape de a se împlini!”

Mesajul este transmis de președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Ioan Veștea. *Aeroportul din Braşov va fi primul din ţară ce va avea balizaj cu LED. Tot ca noutate absolută, aeroportul ar putea avea turn de control virtual. Conceptul este în felul următor: când cei care se ocupă de controlul zborurilor sunt în turnul clasic, se asigură vizibilitate de la înălţimea platformei. Neavând turnul clasic, partea de control ar putea fi asigurată cu camere de luat vederi poziţionate la înălţime şi cu o clădire la nivelul solului.

foto: ziare.com