Proiectul Consiliului Județean Cluj de edificare a unicului Centru Integrat de Transplant din România și din sud-estul Europei avansează în ritm susținut.

Reunit în ședință ordinară joi, 20 ianuarie a.c., plenul forului administrativ județean a aprobat însușirea unei documentații cadastrale de alipire a imobilelor identificate cu numerele cadastrale 344583 (15.732 mp) și 344338 (1.586 mp), rezultând, astfel, o suprafață de 17.318 mp.

Autoriățile prexizează că reconfigurarea terenului pentru realizarea Centrului Integrat de Transplant din Cluj a fost necesară în vederea obținerii autorizației de construire, urmând a fi realizate demersurile aferente pentru înscrierea în evidențele de cadastru și publicitate imobiliară a unui singur imobil care să corespundă necesităților obiectivului de investiții menționat.

*𝐀𝐥𝐢𝐧 𝐓𝐢𝐬̦𝐞, 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣: „𝘗𝘳𝘰𝘪𝘦𝘤𝘵𝘶𝘭 𝘥𝘦 𝘤𝘰𝘯𝘴𝘵𝘳𝘶𝘪𝘳𝘦 𝘢 𝘦𝘥𝘪𝘧𝘪𝘤𝘪𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘮𝘦𝘥𝘪𝘤𝘢𝘭 𝘶𝘭𝘵𝘳𝘢𝘮𝘰𝘥𝘦𝘳𝘯 𝘪𝘯𝘢𝘪𝘯𝘵𝘦𝘢𝘻𝘢 𝘪𝘯 𝘳𝘪𝘵𝘮 𝘢𝘭𝘦𝘳𝘵. 𝘖𝘥𝘢𝘵𝘢 𝘧𝘪𝘯𝘢𝘭𝘪𝘻𝘢𝘵𝘦 𝘢𝘤𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘱𝘳𝘰𝘤𝘦𝘥𝘶𝘳𝘪, 𝘷𝘰𝘮 𝘱𝘶𝘵𝘦𝘢 𝘱𝘳𝘦𝘨𝘢𝘵𝘪 𝘶𝘳𝘮𝘢𝘵𝘰𝘢𝘳𝘦𝘭𝘦 𝘦𝘵𝘢𝘱𝘦 𝘴𝘪 𝘷𝘰𝘮 𝘥𝘦𝘮𝘢𝘳𝘢 𝘭𝘪𝘤𝘪𝘵𝘢𝘵𝘪𝘢 𝘥𝘦 𝘦𝘹𝘦𝘤𝘶𝘵𝘪𝘦 𝘢 𝘭𝘶𝘤𝘳𝘢𝘳𝘪𝘭𝘰𝘳 𝘪𝘯𝘵𝘳-𝘶𝘯 𝘪𝘯𝘵𝘦𝘳𝘷𝘢𝘭 𝘥𝘦 𝘵𝘪𝘮𝘱 𝘱𝘦 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘯𝘪-𝘭 𝘥𝘰𝘳𝘪𝘮 𝘢 𝘧𝘪 𝘤𝘢𝘵 𝘮𝘢𝘪 𝘴𝘤𝘶𝘳𝘵. 𝘖𝘣𝘪𝘦𝘤𝘵𝘪𝘷𝘶𝘭 𝘯𝘰𝘴𝘵𝘳𝘶 𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘤𝘢 𝘪𝘯 𝘮𝘢𝘹𝘪𝘮𝘶𝘮 𝘵𝘳𝘦𝘪 𝘢𝘯𝘪 𝘊𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶𝘭 𝘥𝘦 𝘛𝘳𝘢𝘯𝘴𝘱𝘭𝘢𝘯𝘵 𝘴𝘢 𝘧𝘪𝘦 𝘪𝘯 𝘱𝘪𝘤𝘪𝘰𝘢𝘳𝘦!”

Cu o valoare estimată la 200 de milioane euro, proiectul forului administrativ clujean este inclus spre finanțare pe fonduri europene prin intermediul PNRR. Primul Centru Integrat de Transplant din țară, care va fi construit la Cluj, va integra facilitățile necesare pentru patru tipuri de transplant: de cord, plămân, hepatic și renal.

Obiectivul medical ultramodern, cu regimul de înălțime 4 S+P+5 E+Et va avea 280 de paturi, din care 16 de zi, 12 săli de operație, heliport, 176 de locuri de parcare, zone de Imagistică și U.P.U. etc., toate circuitele, spațiile și funcțiunile necesare urmând a fi realizate la cele mai înalte standarde din domeniu.