Reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat astăzi, în cadrul unei întrevederi organizate la Palatul Roznovanu, că licitațiile pentru contractarea lucrărilor de construire a Spitalului Regional de Urgență (SRU) Iași ar putea fi demarate în 2022.

La întâlnire a participat vicepreședintele Consiliului Județean Iași- Marius Sorin Danga, reprezentanți ai Primăriei Municipiului Iași, Prefecturii Iași, Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, precum și reprezentanți ai instituțiilor medicale și ai Băncii Europene de Investiții.

O prezentare a proiectului a fost realizată de asocierea Studio Altieri SpA (lider) – Italconstruct SpA – Steam SRL – SC Proiect Consulting SRL – SC K Box Construction Design SRL – SC Rheinbrucke SRL, câștigătorii contractului de proiectare.

„Am participat astăzi, la invitația primarului Mihai Chirica, la întâlnirea de prezentare a echipei proiectantului investiției Spitalul Regional de Urgențe Iași.

Am felicitat echipa Ministerului care a făcut demersurile necesare ca astăzi să fim cel mai avansat dintre proiectele de spitale regionale din țară. Mi-am exprimat speranța ca acest exemplu de bună practică de colaborare între instituții, colaborare care, pentru lipsa de coeziune a clasei politice locale, pare una excepțională, va fi posibilă și în alte proiecte mari ale Iașului.

Am garantat întreaga cooperare a Consiliului Județean pentru toate etapele de proiectare precum și pentru dezvoltarea proiectelor de infrastructură promise încă de la fundamentarea proiectului.”, a declarat Marius Sorin Danga.