Termocentrala de la Florești a fost construită în perioada interbelică de către Emil Prager, proiectul fiind realizat de arhitectul Duiliu Marcu. Pe atunci, se numea Societatea Electrică Steaua Electrică (vezi blazonul SE). Termocentrala a fost construită în perioada 1922 – 1923 de Compania belgiano-franceză Hydrofina.  Avea rolul de a alimenta cu energie electrică zona petrolieră a regiunii.

În 1941, se construiește aici un al treilea termo-agregat cu putere instalată de 15MW.

*La Facultatea de Arhitectura sunt in curs de pregatire doua doctorate cu subiectul reconversiei cladirilor industriale de patrimoniu
In ceea ce priveste Termocentrala Floresti in lucrarea Em.Prager „Betonul armat in Romania” vol.1 pag.163 si urmatoarele sunt date multe informatii interesante si desene ale cladirii. Fatadele aparente din zidarie au fost apreciate in trecut pentru calitatile caramizilor si calitatea executiei (teserii). Din nefericire mestesugul acesta s-a cam pierdut. Ar fi interesanta o reconversie a celor doua cladiri dar trebui gasit un viitor viabil pentru ele. In oricecaz felicitari pentru initiative si preocupari. Raman oricand disponibil pentru sfaturi tehnice dezinteresate (declaratia era facuta in 2015 de catre Prof.Radu Petrovici).

Detalii pe Primar PH.