Municipiul Baia Mare va avea doua parcuri industriale (Vest si Phoenix) si un parc tehnologic, amplasat in zona fostului combinat metalurgic Cuprom, investitia fiind de aproximativ 50 de milioane de euro.

“Am lansat doua initiative, respectiv doua proiecte de hotarare, pentru infiintarea Parcului Industrial Vest care are ca si delimitare strada Garii -Bulevardul Unirii -Bulevardul Independentei – limita teritoriala cu UAT Tautii Magheraus si UAT Recea. Este zona noua industriala, unde se afla doua societati importante, Aramis si Italsofa, care au aproape 10.000 de angajati, respectiv un proiect pe care vrem sa-l extindem spre Aeroportul Maramures. Este un proiect care tine de atentia pe care o avem fata de mediul de afaceri care a activat pana acum in municipiul Baia Mare, fata de toti cei care au investit si au pus pe masa painea multor familii din Baia Mare. Dorim sa introducem in acest perimetru al parcurilor industriale toate societatile care astazi functioneaza si care trebuie sa beneficieze de facilitatile unor astfel de parcuri industriale.

Cel de al doilea parc industrial este proiectat pe zona industriala veche a orasului, respectiv zona Phoenix – Cuprom, dar si zona societatilor sau a societatii de constructii din perioada comunista care activeaza in zona. Vorbim in acest caz despre perimetrul delimitat de strazile Mihai Eminescu – Oborului -Electrolizei – Vasile Lucaciu – Forestierilor.

Consider ca trebuie sustinute societatile comerciale care activeaza acolo astazi, dar trebuie sa gasim modalitatea – atat pe fonduri europene cat si in parteneriat cu investitori care isi doresc sa activeze in acest parc industrial – pentru decontaminarea zonei Cuprom. Pe aceasta suprafata de aproximativ 5 hectare vom avea si un parc tehnologic, pe care il vom realiza cu fonduri europene, in perioada de finantare 2021-2027, impreuna cu Universitatea Tehnica din Cluj, respectiv cu operatori economici relevanti. Este o investitie de 50 milioane euro, unde aportul nostru este unul substantial, de aproximativ 20 milioane euro. Vom introduce aceste proiecte in dezbatere publica pentru ca cetatenii sa inteleaga exact care sunt zonele pe care ne axam”, a declarat, intr-o conferinta de presa, primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches (foto).