Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, prin programul sau anual, ofera finantare unitatilor administrativ-teritoriale pentru elaborarea si actualizarea Planurilor Urbanistice Generale. In acest an, bugetul general, in valoare de 15.000.000 lei, va servi scopul de a finaliza aceste Planuri Urbanistice Generale in 397 de unitati administrativ-teritoriale din 38 de judete.

Planul Urbanistic General reprezinta principalul instrument de planificare operationala, constituind baza legala pentru realizarea constructiilor si actiunilor de dezvoltare. Fiecare unitate administrativ-teritoriala trebuie sa-si actualizeze la cel mult 10 ani Planul Urbanistic General, in functie de evolutia previzibila a factorilor sociali, geografici, economici, culturali si a necesitatilor locale.

”In acest an am schimbat strategia pentru a incuraja finalizarea, in cat mai multe localitati, a acestor planuri urbanistice. Ministerul a primit cereri de finantare de la 918 unitati administrativ-teritoriale si vor fi finantate, cu prioritate, cele 397 care si-au asumat sa finalizeze, cu finantarea din acest an, elaborarea acestora. Un Plan Urbanistic General actualizat va conduce la reducerea sarcinilor administrative si la limitarea perioadei de timp pentru implementarea investitiilor la nivel local”, a declarat ministrul administratiei, Cseke Attila.