C.N.A.I.R. a semnat contractul „Proiectare si Executie Autostrada de Centura Bucuresti km 0+000-km 100+900, Sector Centura Nord km 0+000-km 52+770, Lot 2 km 20+000 – km 39+000”, cu ofertantul declarat castigator, ASOCIEREA SC SA & PE CONSTRUCT SRL (lider de asociere) – SPEDITION UMB – TEHNOSTRADE S.R.L.

Durata contractului, a carui valoare este de 831.920.653 lei fara TVA, este de 154 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare, 22 de luni perioada de executie a lucrarilor si 120 de luni perioada de garantie a lucrarilor.

Investitia este necesara pentru a se realiza accesibilitatea la reteaua TEN- T, dar si pentru a scoate pe cat posibil traficul de tranzit aferent Coridoarelor IV si IX Pan European din zona urbana pe care in situatia existenta o traverseaza si o perturba. In momentul de fata, drumul existent – Centura Municipiului Bucuresti – nu mai face fata acestor volume de trafic, iar aducerea la parametrii tehnici corespunzatori ai unui drum, parte dintr-un Coridor European, s-ar traduce prin costuri mari si nerentabile. Importanta acestui proiect rezulta din necesitatea realizarii unei continuitati intre Autostrada A1 Bucuresti – Pitesti si Autostrada A2 Bucuresti – Constanta, dar si in lungul coridorului IX Pan European si realizarea unei conexiuni intre Coridorul IV Pan European si Coridorul IX Pan European.