REHAU, producător german de soluții pentru fereste, instalații, mobilă și automotive, are de la începutul acestui an un nou Country Manager în România, Alexandru Oprea, cu o experiență de 17 ani în companie.

Alexandru Oprea preia poziția de Country Manager de la Alessandro Hillebrand, sub conducerea căruia REHAU România s-a bucurat de rezultate notabile în toate diviziile.Alessandro Hillebrand va fi responsabil cu noi proiecte în Europa de Sud, pe lângă sarcinile sale de Country Manager Italia.

Alexandru Oprea și-a început parcursul profesional la REHAU România în anul 2004, la scurt timp după terminarea studiilor la Universitatea Tehnică de Construcții București. In 2010 a preluat pozitia de Director de vânzări București și Bacău pentru divizia Instalațiia REHAU România și a avansat rapid la poziția de Director național de vânzăria întregii divizii în 2011, iar în anul 2015 a preluat responsabilitățile diviziei Instalații și pentru REHAU Bulgaria.Din 2018 este membru în Board-ul Administrativ al REHAU România. În ultimul an, Alexandru Oprea a ocupat funcția de Deputy Country Manager.

„Evoluția REHAU în România în cei aproape 26 de ani de existență pe piața autohtonă este o dovadă a dedicării de care echipa REHAU dă dovadă constant și mă bucur că am avut șansa să intru în această familie și să-i rămân alaturi. REHAU România pregătește noi proiecte și vizează extinderea business-ului pe plan localși regional”, a declarat Alexandru Oprea, Country Manager REHAU România.

Pe lângă expertiza sa în zona de vânzări, management și administrație, Alexandru Oprea s-a remarcat și prin deschiderea sa către proiecte digitale. În 2016, el a lansat în cadrul diviziei Instalații o platformă de loializare B2B care în scurt timp a devenit o platformă completă de servicii B2B în România, dar și în alte țări în care este prezent REHAU.

În paralel, Alexandru Oprea a preluat începând cu 1 martie 2021 poziția de Head of Sales and MarketingSud Estul Europei (SEE)în cadrul diviziei Instalații. Astfel, pe lângă România și Bulgaria, el coordonează următoarele piețe în cadrul diviziei: Croația, Serbia, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina, Macedonia, Albania, Kosovo, Moldova, Grecia, Turcia și Orientul Mijlociu.

Cu o istorie de 25 de ani pe plan local, REHAU România a raportat o cifră de afaceri de 44 de milioane euro în 2019 și are 86 de angajați la nivel național.