Acum, în al 11-lea an la P3, Thomas Kubin este responsabil de departamentul de construcții din Europa Centrală și de Est de un an și jumătate.

„Când ne uităm la următorii câțiva ani, credem că va avea loc o creștere a „logisticii urbane”. Centrele mari se vor muta probabil din zonele rezidențiale, iar distribuția va fi preluată de o logistică mai mică. Astăzi suntem cu toții obișnuiți cu ideea că atunci când cumpărăm ceva online vrem să fie livrat în aceeași zi, în mod ideal. Și acest lucru este foarte greu de realizat fără centrele de logistică mai mici și mai flexibile încorporate direct în infrastructura orașelor.

Ceea ce vedem deja în Statele Unite sau Asia este o tendință de a construi aceste centre în sus, pe verticală. Cu cât este mai puțin teren disponibil, cu atât este mai valoros și mai costisitor, deci mai multe etaje vor avea depozitele.

Și în ceea ce privește viitorul mai îndepărtat îmi pot imagina depozite construite subteran și servite de canale de transport ultra-rapide, cum ar fi Hyperloop”, a spus acesta.