TeraPlast SA, compania-mamă a Grupului TeraPlast, este membră TEPPFA (The European Plastic Pipes and Fittings Association) începând cu luna februarie.

Prin calitatea de membru, TeraPlast devine singura companie românească parte dintr-o comunitate europeană formată din cei mai mari producători de țevi și fittinguri, furnizori de materie primă și asociații naționale din piața europeană a tubulaturii din mase plastice.

„Prezența în TEPPFA ne onorează și totodată ne permite să fim conectați la trendurile majore din industria instalațiilor. Membrii TEPPFA contribuie la dezvoltarea întregii industrii europene de produse pentru instalații din mase plastice și crearea standardelor de produs. Noi ne dorim să fim implicați în acest proces și să fim conectați la ceea ce se întâmplă în Europa. Pentru că nu avem o asociație națională, vedem cum în România încă se adoptă soluții tehnice importate, care nu își justifică prețul. Vorbim aici despre țevile ceramice pentru canalizare sau țevile metalice pentru aducțiuni de apă. Din acest motiv, ne-ar plăcea să vedem și o primă asociație românească care să sprijine producătorii români și să se alăture celor 15 asociații naționale europene din TEPPFA”, a declarat Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

TEPPFA (Asociația europeană a producătorilor de țevi și fitinguri din mase plastice) este o organizație non-profit fondată în 1992 în Belgia.

Activitatea asociației urmărește reprezentarea intereselor producătorilor europeni de țevi și fitinguri din mase plastice, precum și a asociațiilor naționale, la nivelul factorilor decizionali europeni.

Reprezentanții TEPPFA se implică activ și în zona standardelor pentru țevi și fitinguri din mase plastice și promovează zonele în care aceste produse pot contribui pozitiv la câteva dintre aspectele cheie din cadrul UN Global Compact.

De asemenea, asociația promovează implementarea de măsuri pentru creșterea gradului de reciclare și a utilizării de materie primă reciclată în producția de țevi și fitinguri.

Din TEPPFA fac parte în prezent 12 companii producătoare de tubulatură din mase plastice și 15 asociații naționale din Europa. În cifre, comunitatea TEPPFA reprezintă anual o producție de 3 milioane de tone, o cifră de afaceri de 12 miliarde de euro și peste 40.000 de angajați.